NE NEYE YARIYOR?

 

♦ ANASON: Mide ve bağırsak sisteminde gaz gidericidir. Solunum yolu hastalıklarında da tercih edilir.

♦ BİBERİYE YAPRAĞI: Avrupa’da yıllardır tonik ve uyarıcı olarak kullanılıyor. Eski Yunanlılar döneminde hafızayı güçlendirmek için kullanılırken, günümüzde antioksidan etkisinden faydalanılıyor. Serbest radikallere karşı iyi bir koruyucu olarak öne çıkıyor.

♦ DEREOTU MEYVESİ: Mide kasılmalarını önlüyor, gaza bağlı mide bağırsak sistemi kramplarını gideriyor. Hemoroide iyi geliyor.

♦ IHLAMUR ÇİÇEĞİ: Gerginliği geçiriyor, mide ve bağırsaklardaki huzursuzluğun önlenmesine yardımcı oluyor.

♦ ISIRGAN YAPRAĞI: Potasyum tuzları ve C vitamini içeriyor. İdrar atmaya, toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor.

♦ KİMYON: Hazımsızlık ve gaz birikmelerinde kullanılıyor.

♦ KUŞBURNU: Çok Zengin C vitamini içeriği ile, soğuk algınlıklarında, destekleyici olmasını sağlıyor. Güçsüzlük ve halsizlikte de tercih ediliyor.

♦ LAVANTA: Beyin süpürgesi! Stres ve huzursuzluklarda kullanılıyor. Rahatlatıcı etkisi de bulunuyor. Alerjik kaşıntı ve kızarıklıklarda lavanta yağı çok etkili. Sürün ve hemen rahatlayın.  

♦ MELİSA YAPRAĞI: Eski çağlarda şarapta bekletilerek ilaç formuna getiriliyor, yaralarda, zehirli ısırıklarda, arı sokmalarında kullanılıyordu. Melisa, stres huzursuzluklarında, mide bağırsak şikayetlerinde faydalıdır.

♦ REZENE: Eski Yunanlılar ilaç olarak kullanmış. Günümüz tıbbı gaz sancısını gidermek, dolaşımını düzenlemek için bebeklere çay olarak içirilmesini öneriyor. Gaz gidermede yetişkinler için de faydalı.

♦ SİNAMEKİ: Geçici peklik, hazımsızlık durumlarında kullanılıyor. Müshil etkisi bulunuyor.

♦ SARI KANTARON: Anadolu’da yetişen ve bin yılın bitkisi olarak tanınan bu bitkinin kullanımı çok yaygın. Huzursuzluk ve uykusuzluk durumlarında yararlı olmaktadır.

♦ YEŞİL ÇAY: Doğal bir antioksidan kaynağı. Vücuttan zararlı toksik maddelerin atılmasını sağlıyor.

♦ ZENCEFİL KÖKÜ: Antioksidan etkisi var. Vücuttan zararlı toksinlerin uzaklaştırılmasını sağlıyor.

LÜTFEN DİKKAT! HANGİ DURUMDA NE MİKTARDA VE NASIL KULLANILACAĞINI ÖĞRENMEK İÇİN BİR UZMANA BAŞVURUNUZ.